Microsoft Band 2

msft-band-2_largeMicrosoft laat zich in de categorie draagbare elektronica (wearables) niet de kaas van het brood eten. De binnenkort te verschijnen Microsoft Band 2 is een waardige opvolger van de vorig jaar verschenen Band 1.

Microsoft beweegt zich met de Band meer in de hoek van de fitness-trackers en wat minder in de categorie smartwatches. Alhoewel juist de Band eigenlijk het beste van de twee werelden vertegenwoordigd. Zo heeft de Band 2 maar liefst 9 sensoren in vergelijking met de 4 van de Apple watch. Zo heeft de Band 2 een optische hartslagmeter, drie assige versnellingsmeter, gyro, GPS, omgevingslichtsensor, uv-sensor, huidtemperatuurmeter, een capacitive huidsensor en een barometer. De nieuwe Band heeft met zijn kromming een betere pasvorm. De accu zou 48 uur meegaan (vgl. Apple watch 18 uur.)

Ook Fitness pioneer Fitbit ontwikkelt zich in de richting van de universelere smartwatch.

De Microsoft Band kan net als de Apple watch apps van derden draaien. Wel is de Band minder eenkennig en te gebruiken in combinatie met een smartphone met Windows Phone, Android of iOS. Bij de Apple watch heb je per se een iPhone nodig.

De prijs van de Band is ook interressant, namelijk $350. De Microsoft Band 1 is nooit officieel in Nederland uitgebracht. Of dat met de Band 2 wel gaat gebeuren staat nog te bezien.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Technologie, wearables op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *