Microsoft stopt met Nokia Lumia

Microsoft LumiaHet is nu officieel: Microsoft stopt met de naam Nokia voor smartphones. Voortaan heten de Windows smartphones gewoon Lumia en met ingang van Windows 10 heet Windows Phone gewoon Windows.

Microsoft had het recht om de naam Nokia te blijven gebruiken maar voor anderhalf jaar. Wel blijven er nog eenvoudige toestellen op de markt onder de naam Nokia. Dit zijn dus de echte Nokia toestellen die weinig of niets met de feature- of smart-phones te maken hebben. De feature-phones verdwijnen sowieso uit het assortiment omdat Microsoft de concurrentie met de Windows Lumia’s wil vermijden. Alleen nog eenvoudige Nokiatjes dus voor degene die alleen wil bellen en sms-en.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

1 gedachte op “Microsoft stopt met Nokia Lumia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *