Windows 10 nadert 20 %

Windows 10Windows 10 is eind juni op 19,14 procent van de pc’s geïnstalleerd  in vergelijking tot 17,4 % een maand daarvoor. Naar verwachting zal Microsoft op 2 augustus de anniversary editie van Windows 10 uitbrengen. Tegen die tijd verwacht Microsoft dat Windows 10 op 350 miljoen pc’s zal worden gebruikt.

Ironisch genoeg is het gebruik van Windows 7 de laatste maand ook gegroeid naar ruim 49 % van alle pc’s. Van het zwaar verouderde Windows XP is Microsoft nog lang niet verlost dat daalt 10,9 tot 9,8 % van de pc’s.  Het aandeel van Windows 8.* daalt ook van 11,4 tot 10,5 %. Alleen Windows Vista heeft met 1,2 % geen aandeel van betekenis meer.

Ondanks de agressieve manier waarop Windows 10 gepromoot wordt, is Microsoft nog lang niet verlost van de historie van Windows.

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *