Android + Chrome OS

Android en ChromeOS gaan samen

Android en ChromeOS gaan samen

Het lijkt er dus eindelijk van te komen de twee besturingssystemen van Google Android en Chrome OS worden samengevoegd.

De berichten die momenteel de ronde doen zijn niet helemaal consequent, maar het lijkt er op dat Google heeft toegegeven dat het mobiele besturingssysteem Android uiteindelijk zal mergen met het besturingssysteem voor pc’s en laptops Chrome OS. Dit is eigenlijk geen nieuws want het werd al heel lang verwacht en is ook een logische ontwikkeling. Telefoons, tablets en notebooks groeien al steeds meer naar elkaar toe en zelfs de verschijningsvorm van de desktop schuift op naar de mobiele varianten

Eigenlijk komt Google een beetje laat met deze aankondiging nu Microsoft met Windows 10 feitelijk dezelfde move maakt. De vraag is nu of Apple iOS en OS10 ook nog gaat samenvoegen?

Sommige Android-apps draaien al op Chrome OS. Er zijn duizenden Android apps in de play store beschikbaar. Zelfs telefoons zijn met een extern toetsenbord (en scherm) feitelijk al als pc te gebruiken. Een beetje poetsen aan beide besturingssystemen en voila.

Chrome OS is geliefd vanwege zijn ‘lean & mean’ status. Er is weinig hardware nodig voor het prima functioneren van het simpele besturingssysteem. Samen met Android dus de ideale combinatie.

Als ik de berichten goed begrijp wordt nu eerst Android geschikt gemaakt voor de pc (laptop). Of daarbij een touchscherm noodzakelijk is is nog niet duidelijk. Ter geruststelling van de Chrome-OS fans: Chrome OS zal nog enige tijd ook los van Andoid blijven bestaan.

De kans is groot dat de Android/Chrome OS combinatie uiteindelijk met de steeds sneller en compacter worden de hardware de klassieke desktop uiteindelijk overbodig gaan maken.

In 2017 moet dan het gecombineerde OS het levenslicht zien. Ik kan niet wachten!

Dit bericht werd geplaatst in Software, Uncategorized en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *