Fitbit Blaze “smartwatch”?

Fitbit Blaze sport-tracker / smartwatch

sport-tracker / smartwatch

Fitbit introduceert op de CES2016 een soort van smartwatch genaamd de Blaze. Sommigen zeggen dat het geen echte Smartwatch is maar meer een luxe sport-tracker of fitness-watch.

Hoe je het ook wilt noemen Fitbit stort zich als marktleider in de wearables en dan met name de sport-trackers in nu serieus in de slimme horloges. De Blaze mag dan een horloge zijn met een eigen besturingssysteem dat niet kan worden uitgebreid met apps van derden, toch is het een volwaardige sport-tracker die gekoppeld aan je smartphone signaleringen kan geven van binnenkomende berichten. Ook handig is dat de Blaze is voorzien van  Fitbit’s optische continue hartslagmeting.

Deze hartslagmeting is de kracht van de bestaande Fitbit Charge HR en semi-smartwatch Fitbit Surge. Net als deze lichtgewicht bandjes meet de Blaze je dagelijkse stappen, je slaapkwaliteit, en verbrande calorieën, naast de registratie van je actuele hartslag en je hartslag in rust.

Het bijzondere aan de voor het eerst bij Fitbit van een kleuren touchsschermpje voorziene horloge is dat het met een aangekondigde prijs van $200 goedkoper is dan de vorig jaar verschenen Fitbit Surge. Dit komt omdat men de in de Surge wel aanwezige GPS-tracking heeft weggelaten.

Als je bij je sportactiviteiten je parcours wilt traceren dan zul je, net als bijvoorbeeld bij de Charge HR, de GPS-functionaliteit van de Fitbit app in je smartphone moeten gebruiken. Daar  is helemaal niets mis mee, behalve als je het lastig vindt om je smartphone mee te nemen.

Fitbit Blaze simple band

Fitbit Blaze simple band

Fitbit beloofd voor de Blaze een accuduur van vijf dagen. Het zou mooi zijn als ze dat halen.
De prijs is mede zo laag omdat Fitbit als accessoire luxere versie van de horloge bandjes gaat verkopen. Bijvoorbeeld van leer of metaal.

Persoonlijk ben ik al een jaar lang een zeer tevreden gebruiker van de Fitbit Charge HR en werken hartslagmeter, activiteiten en gps-tracking met behulp van mijn smartphone perfect samen. Azijnpissers op internet verklaren de Fitbit Blaze op voorhand tot een mislukking, omdat het geen volwaardige smartwatch zou zijn (in hun ogen) en omdat er signalen zijn dat Fitbits continue hartslagmeting niet goed zou werken. Er zijn natuurlijk altijd mensen bij wie het niet (goed) werkt maar; de hartslagmetende Charge en Surge zouden niet zo goed verkopen als er een structureel probleem in zou zitten.  Ik denk dat ze met deze luxere allday versie van hun sport-tracker/smartwatch, zeker gezien de redelijke prijs, wel eens een groot succes zouden kunnen hebben.

Fitbit beloofd voor de Blaze een accuduur van vijf dagen. Het zou mooi zijn als ze dat halen.
De prijs is mede zo laag omdat Fitbit als accessoire, luxere versies van de horloge bandjes gaat verkopen. Bijvoorbeeld van leer of metaal, daar kan natuurlijk aardig aan verdiend worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *