LG G5, Samsung Galaxy S7 lijken steeds meer op iPhone?

LG G5

LG G5

Op het jaarlijks MWC, het Mobile World Congress in het Spaanse Barcelona, worden dit jaar weer belangrijke aankondigingen gedaan van onder andere nieuwe topmodellen smartphones van de bekende fabrikanten.

Zo ook de Galaxy S7 van marktleider Samsung, maar ook de LG G5 van het wat eigenwijze LG naast de Sony Xperia X-serie en nog de nodige anderen.

Galaxy-s7-foto1

Samsung Galaxy S7

Er vallen mij een paar zaken op.  Ten eerste lijkt de groei  van het schermformaat tot stilstand gekomen sterker nog ze worden weer iets kleiner, zie de 5,3 inch van de LG G5 in vergelijking tot de 5,5 inch van zijn voorganger of de Nexus 6P van Google/Huawei.

Toenemende gelijkenis met iPhones

Meest opvallend bij zowel de LG als de Samsung als Sony is de toenemende gelijkenis met Apple’s iPhones. Met dank aan HTC die dit heersende ontwerp heeft uitgevonden, lijken alle zichzelf respecterende high end smartphone fabrikanten hier nu achteraan te rennen.  De Samsung toestellen hebben altijd al veel op de iPhone geleken, maar waarom moet LG en in mindere mate Sony hier ook nog achteraanrennen. Kunnen ze dan helemaal niets origineels meer bedenken?

SonyXperiaX

Sony Xperia X

App-lijst

Onbegrijpelijk als je je als Android toestel-leverancier nog een beetje wilt onderscheiden. Bizar is ook dat ze, kijk naar de LG G5 ook nog het besturingssysteem steeds meer op elkaar laten lijken. Waarom één van de toch – met het alsmaar toenemende aantal apps die we op onze smarphone installeren –  de nuttige en onderscheidende functie als het apps-overszichtscherm (app-drawer) weglaten? Het schijnt zelfs dat Google overweegt de app-lijst in de volgende Android-versie standaard weg te  laten. Waarom?? Als ik een iPhone wil  dan koop ik wel een iPhone. Onderscheid je als Android-toestel met eigen(zinnige) functies en ga niet de makken van de grootste concurrent als standaard overnemen.

lg_cam_plus

LG G5 camera-module

Verwisselbare modules

Wel origineel aan de LG G5 is de verwisselbare module. Is dit een opstapje naar Google’s Project Tango? De G5 kun je vooralsnog uitbreiden met een camera-bedieningsmodule compleet met een extra accu, of een speciale audio-module ontwikkeld samen met B&O, die een betere geluidskwaliteit moet leveren. Nu nog een module met een fysiek toetsenbord of eentje met een dubbele accu en we komen ergens.

De grote vraag is nu wanneer komen deze nieuwe toptoestellen beschikbaar  wat gaan ze kosten en kunnen ze de competitie met Apple aan?

 

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Uncategorized en getagged met , , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *