AMD Ryzen weer alternatief voor Intel

AMD Ryzen processor

AMD Ryzen

Processorfabrikant AMD heeft het voor elkaar. Met de nieuwe Ryzen processor weet het bedrijf het  marktleider Intel moeilijk te maken. Er is weer competitie op het gebied van high-end desktop processoren!

Na jarenlang een beetje achter de markt aanhobbelen is het AMD gelukt om een nieuw processorarchitectuur te maken dat nu en in de toekomst kan concurreren met processoren van Intel. Van processoren voor het eenvoudige werk met vier processorkernen tot acht-core krachtpatsers als de onlangs verschenen Ryzen 7 1800X.

De AMD Ryzen processorfamilie zijn niet in absolute zin de snelste processoren in termen van Instructies Per Clockcycle (IPC). Ook zullen niet alle toepassingen kunnen profiteren van de multicore potentie die de nieuwe processoren bieden. Maar de de verschillen voor veel toepassingen zijn klein genoeg en zeker als je de prijs daarbij in aanmerking neemt is de prijs prestatieverhouding van de nieuwe generatie processoren simpelweg indrukwekkend. Ook als je kijkt naar het energieverbruik van de high-end processoren, weet AMD indruk te maken ten opzichte van de paradepaardjes van Intel.

AMD heeft met deze nieuwe processoren weer een alternatief voor Intel. Met name voor consumenten die niet persé de snelste gamingprestaties nodig heeft valt er weer wat te kiezen. En voor een top achtcore processor betaal je dan ineens nog maar de helft.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Technologie, Uncategorized en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

1 gedachte op “AMD Ryzen weer alternatief voor Intel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *