Volgende Nexus, Nexus X ?

Nexus XDe geruchten rond de opvolger van de succesvolle Google Android-smartphones in de Nexus-serie lijken toch wel steeds hardnekkiger te worden. De Nexus X zoals de zesde Nexus waarschijnlijk gaat heten wordt gemaakt door Motorola?

De laatste twee Nexus-toestelllen de Nexus 4 en de Nexus 5 komen uit de koker van LG. Motorola Mobile is, nu het bedrijf verkocht is aan het Chinese Lenovo, de gekozen leverancier van Google voor  de zesde generatie Google smartphone. Intern noemt men bij Motorola  het toestel al de Nexus X.  Tot nu toe werd aangenomen dat het toestel dat naar verluid een 5,9 inch groot scherm krijgt wel de Nexus 6 zou gaan heten. Nu ziet het er naar uit dat het Nexus X wordt. Ach Whats in a Name.?

Het grote scherm is groot genoeg om er een XHD (2560 x 1440) scherm van te maken. De volgende generatie Qualcomm’s Snapdragon 805 processor  op 2,7 GHz moet de apps van de nodige snelheid voorzien. Ook is er sprake van een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 2,1 megapixel camera aan de voorkant. Gezien de enorme grootte van het scherm zou er zo maar ook nog een kleinere variant van het toestel kunnen komen. Uiteraard zal het toestel de introductie inluiden van de volgende Android-versie Android L. Rest de vraag voor welk snoepje de letter L dit keer zal staan… De introductiedatum van de nieuwe Nexus zal rond eind oktober zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *