Bill Gates: Uiteindelijk wil iedereen een Windows-tablet

Windows 8.1 blueVolgens voormalig Microsoft topman Bill Gates zal uiteindelijk iedereen voor een tablet met Windows kiezen. Gebruikers van iPads en Android-tablets raken gefrustreerd omdat ze niet kunnen typen en geen Office kunnen gebruiken.

Volgens Gates combineert een tablet met Windows 8 de tablet met de pc-wereld. Met een Surface-tablet van Microsoft heb je het gemak van een tablet, met een toetsenbord voor het typen en de kantoortoepassingen van Microsoft Office. Zo beschik je over de voordelen van twee werelden, die van tablets en die van PC’s.

Gates heeft het interview met CNBC gebruikt om een beetje PR te maken voor Windows 8 en de Windows 8-tablets. De belangstelling voor beide producten is tot nu toe niet overweldigend.

Het is duidelijk dat Microsoft wil proberen om marktaandeel van Apple af te snoepen. Eerder al werd bekend dat er geen Office-apps beschikbaar komen voor andere platformen (Android, iOS) dan Windows voor 2014. Dit maakt heel duidelijk waar de belangen van Microsoft liggen. Microsoft weet zo blijkt uit de woorden van Gates, waar de behoeften van de tablet-gebruikers liggen. Toch maakt het bedrijf de strategische keuze om het eigen besturingssysteem te bevoordelen ten opzichte van de concurrentie, door Office voor zichzelf te houden.

De belangstelling voor Windows 8-tablets is vooralsnog minder groot dan door velen gehoopt. Het verschijnen van Windows 8 heeft nog weinig invloed gehad op de marktaandelen van Apple en Android op tabletgebied.

Windows 8.1 publieke bèta

Gates hoopt dat met het binnenkort te verschijnen Windows 8.1 “blue” daar verandering in zal komen. Deze verbeterde versie van Windows 8 maakt ook het gebruik van kleinere schermen mogelijk. Zo verwacht Microsoft veel van de dan te verschijnen concurrenten van de iPad Mini. De definitieve versie van Windows 8.1 wordt eind dit jaar verwacht. Op de komende Microsoft Ontwikkelaarsconferentie op 26 tot 28 juni, zal een publieke bèta verschijnen. Dan weten we meer over de nu al veel besproken verbeteringen van Windows 8.

 

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *