Verkoop Windows 7 pc’s stopt in 2014

Windows 7Wie niet met het tegeltjes-interface van Windows 8 geconfronteerd wil worden heeft nu nog de kans een pc te kopen met Windows 7. Dat is na 30 oktober 2014 niet langer mogelijk, aldus website ZDnet.

Nu al kun je al geen Windows 7 meer los kopen in de winkel, alleen nog voorgeinstalleerde op een pc. PC’s met Windows 8.1 Pro hebben het recht om naar Windows 7 te downgraden.

De ondersteuning van Windows 7 loopt in elk geval tot 14 januari in 2020. Tenzij dat net als bij Windows XP wordt verlengd.

Over Windows XP gesproken daarvan eindigt de ondersteuning toch echt op 8 april 2014. Huidige gebruikers van het al meer dan 10 jaar oude besturingssysteem dat al niet meer verkocht wordt sinds 2010. Denk niet ‘het werkt toch nog goed’, want dat is niet zo, ook al merk je dat wellicht niet bewust. Zeker is dat het na april 2014 onveilig wordt om het te blijven gebruiken.

Gebruikers van Windows Vista hebben nog even respijt. De ondersteuning voor Windows Vista eindigt op 11 april 2017.

Windows XP gebruiker moeten nu toch echt gaan upgraden!

Microsoft

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *