Apple dwingt iOS 7 optimalisatie af

iOSversiesApple wil dat ontwikkelaars hun apps optimaliseren op het nieuwe iOS 7 besturingssysteem. Vanaf 1 februari 2014 moeten alle apps die bij Apple worden ingediend ter review voor de App store, voor IOS 7 geoptimaliseerd zijn.
Dat betekent dat ze gebruik maken van de 64-bits mogelijkheden van het nieuwe besturingssysteem en dat ze het nieuwste ontwikkelplatform gebruiken (Xcode). De vraag is hoe Apple compatibiliteit met oudere versies van iOS denkt te handhaven. Immers niet alle iPhones en iPads zijn geschikt voor iOS 7. Bovendien hoe hoe zit het met de ondersteuning van de oudere hardware die nog 32 bits is? Gaat deze optimalisatie voor iOS 7 ook de met de introductie van iOS 7 afgenomen prestaties op de oude 32-bits hardware verbeteren?

Het gaat Apple erom dat ook de nieuwe gebruikersinterface in iOS 7 stijl gebruikt wordt. Dit komt echter de leesbaarheid niet in alle gevallen ten goede.
Apple heeft zich altijd afgezet tegen de zogenoemde fragmentatie van Android. Nu lijkt het er op dat Apple tegen een soortgelijke fragmentatie gaat aanlopen. Nieuwe apps die niet geschikt zijn voor oude iOS versies en oude die niet geschikt zijn voor iOS 7? Gaat Apple alle verouderde apps in de App store opruimen?

Via: iPhoneclub, Appleinsider

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Uncategorized en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *