Google Translate nu ook offline

Google TranslateWas het vertaalprogramma al heel handig om in het buitenland een lastig woord te vertalen, of als hulp bij het lezen van een buitenlands boek. Nu kan dat ook zonder een dataverbinding. Simpel het gewenste taalpakket vooraf downloaden, laat je ook zonder dataverbinding vertalen.

Je kunt de benodigde taalpakketten downloaden zodat je ze altijd ter beschikking hebt. Het beste doe je dit via wifi want ze zijn nogal groot. Er zijn totaal 50 taalpakketten beschikbaar en er komen regelmatig nog nieuwe bij.

Het handige van Google Translate, of Google Vertalen zoals de app bij ons heet, is dat je niet alleen worden kunt vertalen maar ook korte zinnen. Bovendien hoef je ze niet in te typen maar kun je ze ook inspreken, net als dat je het resultaat kunt laten uitspreken. Zo hoef je in het buitenland niet gouw meer om een woordje verlegen te zitten.

Volgens Google zijn de offline taalpakketen minder uitgebreid, dan wat je online ter beschikking staat. Dat moeten we er dan maar voor over hebben. Google Translate is beschikbaar voor Android vanaf 2.3.

Dit bericht werd geplaatst in Apps en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *