Flipboard vernieuwd, nu eigen magazine delen

Flipboard 2.0De veelgeroemde nieuwsapp Flipboard introduceert de vernieuwde versie 2.0. Deze versie krijgt de mogelijkheid je eigen (nieuws) magazine samen te stellen met de berichten die je leuk vindt en deze vervolgens te delen met anderen. Op deze wijze wordt de nieuwsapp ook een sociale media app.

Je kunt de magazines delen via Twitter, Facebook en Google+ zodat ook anderen jouw nieuwsselectie kunnen volgen. Flipboard gaat zo de kant op van Pinterest en Tumblr. Flipboard 2.0 heeft de mogelijkheid om berichten vanuit de browser door te zetten naar je magazine. Je keuze is dus niet beperkt tot de selecties van nieuws die Flipboard voor je maakt. Nieuw is ook dat Flipboard op basis van je intersses suggesties gaat doen voor om nieuwsbronnen aan je Flipboard toe te voegen. Daarnaast zijn er technische verbeteringen waarmee het bladeren met de kenmerkende flipanimatie sneller en vloeiender verloop. Flipboard 2.0 is nu verkrijgbaar voor iOS 5.0+ de Android versie wordt over enkele weken verwacht.

Flipboard video van The Verge

 

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Internet, Mobiel, Software op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *