SOS Alarm-112 app

Screenshot_2015-05-07-13-24-39Hulp inroepen bij de hulpdiensten van 112 kan voortaan ook per smartphone app. De app van de landelijke Stichting SOS Alarm Hulpdienst kan bellen met de meldkamer. Die weet dan gelijk de locatie van de melder.

De app brengt een verbinding met meldkamer tot stand via de telefoon. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie vindt het prima deze app maar zegt erbij dat mensen nog steeds het beste gewoon  direct 112 bellen.

De lol in de app zit hem dan ook in de vrijwilligers. Vrijwillige hulpverleners (EHBO’ers, BHV’ers, etc.) kunnen zich aanmelden bij de organisatie en worden door de app direct gewaarschuwd bij een calamiteit waarbij zij toevallig in de buurt zijn. Er zouden zich al duizenden mensen hebben aangemeld. De makers van de app hopen dat aan het einde van het jaar zich 100.000 mensen als vrijwilliger hebben aangemeld.

Door de app te gebruiken wordt de kans dat er snel hulp komt wellicht iets groter.  Het valt allicht te proberen nietwaar. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Dit bericht werd geplaatst in Apps en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *