Google Play ebooks, doorbraak in Nederland?

Google Play booksVanaf vandaag is het mogelijk ebooks aan te schaffen in de Google Play store en die op Android- en iOS-apparaten te lezen.

Google kondigde de start van de ebook verkoop in Nederland aan via Google+
Google werkt in Nederland samen met het Centraal Boekhuis. Nog lang niet alle boeken zijn als ebooks te koop. Na aankoop zijn de boeken op een tablet, smartphone of in de browser op de computer te lezen.

Prijzen

Of het openingsaanbiedingen zijn of permanent is niet bekend maar veel aangeboden boeken zijn bij Google goedkoper dan bij de huidige ebookverkopers zoals Bol.com. Volgens website Ereaders.nl heeft Google via een Luxemburgse constructie e-books met het lage btw-tarief te verkopen. Met de vrijheid om zelf de ebookprijzen te bepalen kan Google wellicht een doorbraak van ebooks in Nederland bewerkstelligen?

Het is ook mogelijk om je ebooks die je al hebt bij Google te uploaden, zodat je ze overal kunt lezen. Naast de genoemde Android en Apple apparaten om de ebooks te lezen worden ook een aantal e-readers ondersteund. Op de Google Play helppagina’s staat een hele lijst.
Nog lang niet alle Nederlandse uitgevers bieden hun ebooks aan bij Google. Ook zijn nog lang niet alle titels als ebooks uitgegeven. Hopelijk komt hier nu snel verandering in.

Huren

Er is sprake van dat Google ook ebooks gaat verhuren, uitlenen als het ware. Vooralsnog is hier echter geen sprake van.

Muziek

De ebook verkoop is de eerste uitbreiding van de mogelijkheden in de Google Play store in Nederland. Hopelijk volgt het aanbieden van muziek nu ook snel.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *