Google zwicht voor EU

Google en EUGoogle zal de resultaten van de zoekmachine aanpassen om tegemoet te komen aan de eisen van de Europese Commissie. Google staat onder druk vanwege klachten van andere internetbedrijven die menen dat Google de eigen diensten bevoordeeld ten opzichte van concurrerende diensten.

Google streeft naar een schikking met de Europese Commissie om een grote boete die het boven het hoofd hangt te vermijden. De zoekresultaten zullen er dan in Europa anders uitzien dan in de rest van de wereld. De verwijzingen naar eigen diensten zullen duidelijk als zodanig worden aangeduid. Ook zullen er zoekresultaten van concurrerende diensten worden getoond. Ook krijgen bedrijven de mogelijkheid om aan te geven welke delen van hun website ze niet in de zoekresultaten getoond willen zien.

Op verzoek van de concurrentie waaronder Microsoft is de Europese Commissie al ruim twee jaar bezig met een onderzoek naar de manier waarop Google omgaat met de zoekresultaten. Ook de Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar eventuele concurrentie belemmerende praktijken van Google.
Via: New York Times

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *