Nadella nieuwe CEO Microsoft

NadellaSatya Nadella is benoemd als nieuwe CEO van Microsoft. Hiermee is een einde gekomen aan de zoektocht naar een nieuw topman na het aangekondigde vertrek van voorganger Steve Ballmer.
Microsoft heeft zoals verwacht met deze benoeming gekozen voor een nieuwe leider uit eigen gelederen. Nadella werkt al meer dan twintig jaar bij Micrsoft en was de laaste jaren directeur van de ‘cloud en enterprice group’ bij Microsoft.
Zijn benoeming kan gezien worden als een stap in de goede richting. Immers de cloud inclusief het zakelijke servergebruik wordt steeds belangrijker voor Microsoft terwijl het belang van Windows afneemt.

Bill Gates

Met de benoeming van Nadella treed ook Microsoft oprichter Bill Gates af als voorzitter van de raad van bestuur. Hij gaat als ‘Technology Advisor’ een belangrijke (visionaire) rol spelen in de kwaliteitsbewaking over en de functionele details van de Microsoft producten. Gates zou naar verluid ook weer meer tijd aan Microsoft gaan besteden. Gezegd wordt de helft van zijn tijd. Als derde belangrijke persoon in de leiding van Microsoft wordt John Thompson benoemd als onafhankelijke voorzitter van de raad van bestuur.

Met Nadella als gedreven leider en voldoende Microsoft ervaring om het logge bedrijf in rustig vaarwater te leiden en Gates als technologie bewaker, moet Microsoft beter in staat zijn dan voorheen om de snel veranderende technologische ontwikkelingen te volgen en hierin een leidende rol te spelen. Ook benieuwd naar de koerswijzigingen die Nadella met Microsoft gaat realiseren?

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *