Qugo, een Nederlands alternatief elektrisch voertuig

QugoDe Qugo is een elektrisch aangedreven voertuig van Nederlandse bodem, dat is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg.

De innovatieve elektrische voertuigen waarvan de overbekende Segway tweewieler het meest bekende voorbeeld is, krijgt niet alleen kleinere alternatieven zoals de SoloWheel en de Onewheel.

De Qugo is een in Nederland ontwikkelde elektrisch aangedreven driewieler met de motor in het grote voorwiel. Het apparaat heeft iets weg van een elektrische step maar is door de twee kleine achterwielen een stuk stabieler. Ook kun je door je gewicht te verplaatsen, als bij het skiën met je knieën, de bochten inzetten. De maximale snelheid van de Qugo is 25 km/uur en het bereik ca. 30 km. Het stuur is in klapbaar en de Qugo weegt afhankelijk van de uitvoering vanaf 25 kg. Hij is dus in de auto te vervoeren. De Qugo gaat 3000 euro kosten.

De productie van de Qugo moet via croudfunding worden opgestart. Er is nog volop gelegenheid om aan deze financiering deel te nemen.


Via: Style Cowboys

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Technologie op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *