AVM Fritz! gaat in domotica

Fritz!PowerlineAVM bekend van de veelgebruikte Fritz! internet- en wifi-routers, gaat meer aandacht besteden aan het ‘Smart Home’. Zo is de multifunctionele Fritz!Powerline 546E een Powerline adapter met een slim stopcontact, dat je op afstand kunt schakelen en ook nog het energiegebruik meet.
De Powerline 546 E is een netwerk repeater die zowel over het elektriciteitsnet als over het wifi wlan netwerk werkt. Samen met een ander powerline adapter kun je het ethernet netwerk uitbreiden naar een andere ruimte in huis waarbij de verbinding via het stopcontact loopt. Je kunt hem ook los gebruiken en als wifi-repeater gebruiken. Op de 546 E heb je twee ethernet aansluitingen en hij is gelijk een wifi-accespoint. De powerline verbinding is geschikt voor 200 en 500 Mbits/s powerline-adapters en is geschikt voor videotoepassingen.

Slim stopcontact

Het stopcontact in de Frits!Powerline 546 E is een slim stopcontact, zo kan het stopcontact op afstand geschakeld worden vanuit de software FritszBox software in een daartoe geschikte Frits!Box router. Deze software kan worden bediend vanaf een Fritz!Fon dect-telefoon of een app op een smartphone of tablet met iOS of Android. Uiteraard kan het stopcontact ook geprogrammeerd worden via de browserinterface van de Frits!Box of de daartoe beschikbare app.

Kortom waar je ook bent in de wereld, je kunt op afstand je op de Frits!Powerline 546 E aangesloten apparatuur schakelen. Daarnaast wordt ook nog eens het energiegebruik gemeten en geregistreerd zodat je dat achteraf kunt analyseren.

Fritz smart homeDe Frits!Powerline 546E is niet het enige Smart Home apparaat van AVM . Zo is er ook nog een eenvoudig intelligent stopcontact de Frits!Dect 200. Ook deze is op afstand via de Frits!box te bedienen. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van een Dect-verbinding.
In de Fritz lijn vinden we nog veel meer internet, netwerk en dect-telefoon apparaten. AVM is er van overtuigd dat we steeds meer gebruik gaan maken van Smart Home toepassingen. Met Fritz! Kun je alvast een begin maken. De AVM Fritz!Powerline 546E kost ca. € 110.

AVM Fritz!

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Internet, Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *