HP gaat in 3D-printers

HP 3DHP zal in 2014 een eigen 3D-printer op de markt brengen. Vooralsnog is deze printer niet bedoeld voor consumenten. Een 3D-printer voor consumenten zal langer op zich laten wachten.

Volgens Meg Whitman, CEO van HP,  ziet HP 3D-printen als een belangrijke marktontwikkeling. Dat HP eigen 3D-printers ontwerpt is gezien de geschiedenis van het bedrijf op het gebied van printers niet zo vreemd. HP wil 3D-printers goedkoper en sneller maken dan de huidige 3D-printers. In hoeverre de door HP te produceren 3D-printer daadwerkelijk beter en sneller zal worden dan de huidige verkrijgbare 3D-printers is nog de vraag. Op dit moment zijn er 3D-printers te koop vanaf een prijs van rond de € 1500. Maar er zijn ook al goedkopere exemplaren aangekondigd.
HP heeft de ambitie om marktleider te worden op het gebied van 3D-printers. HP verwacht dat de markt voor 3D-printers over drie jaar op zijn hoogtepunt zal komen.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *