Nokia Lumia 2520 tablet met Windows 8.1 (RT)

Nokia Lumia 2520Nokia introduceert met de Lumia 2520 een eigen Windows RT tablet. De tablet oogt als een oversized Lumia smartphone en komt in vier felle kleuren.
Het werd al heel lang verwacht maar nu is het dan zo ver. Op de vooravond van de overname van Nokia door Microsoft introduceert Nokia zijn eigen tablet. Net als Microsofts Surface gebruikt de tablet Windows 8.1 in RT variant. Dat wil zeggen dat de tablet is gebaseerd op de Qualcomm 800 SoC geklokt op 2,2 GHz. Een van de snelste ARM procesoren van dit moment. Net als bij de Surface kun je op deze tablet alleen de Windows 8 apps draaien en geen traditionele Windows software, immers daar is een X86 processor voor nodig en het volwaardige Windows 8.1 (Pro).

Neemt niet weg dat de specificaties van deze tablet er niet om liegen. Het 10 inch scherm heeft 1920 x 1080 pixels heeft Gorrilla 2 glas bestand tegen krassen en claimt met een lichsterkte van maar liefst 650 cd/m2 ook in zonlicht bruikbaar te zijn.

Er is LTE voor een snelle mobiele netwerkverbinding, een 6,7 MP camera achter en 2 MP voor. Een opvouwbaar toetsenbord dat tevens als cover en standaard voldoet is optioneel verkrijgbaar. Het toetsenbord bevat ook een extra accu zodat de totale batterijtijd naar zestien uur gaat. Er is een 32 en 64 GB variant, beiden uitbreidbaar met een micro-SD-kaartje. De Nokia Lumia 2520 zal in december in de VS verkrijgbaar worden voor 499 dollar. Bij ons komt hij pas volgend jaar voor een nog onbekende prijs.

Lumia 6 inch smartphones.

Naast de tablet introduceert Nokia ook twee ‘phablets’. Zes inch telefoons in een dure en goedkope uitvoering, respectievelijk de Nokia Lumia 1520 en Lumia 1320. Beide toestellen gebruike Windows Phone 8. De 1520 is een full-hd toestel (1080p) en de 1320 is een 720p toestel. Beide toestellen beschikken over LTE.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *