De 3D printerrevolutie komt eraan?

Replicator MiniDit jaar was er op de CES-tentoonstelling voor consumentenelekronica in de VS voor het eerst een speciale afdeling voor 3D-printing waar de laatste 3D printinnovaties getoond werden.
Vijf jaar geleden was Makerbot nog het enige bedrijf dat zijn 3D-printtechnologie op de CES toonde. Nu waren het al 28 bedrijven, in 2013 waren dat er nog acht. Is het 3D-printen nu nog vooral iets voor de fanatieke hobbyisten, voor je het weet staan winkelschappen ook bij ons vol met 3D-printers.

De consument is binnenkort aan de beurt. Zo toont Makerbot op CES de Replicator Mini een een 3D-printer(tje) voor beginners. Dit simpele apparaat met een prijs van $ 1375, komt binnen het bereik van consumenten.

Mooie spullen waarvan je nooit had gedacht dat je die met een 3D-printer zou kunnen maken waren ook te zien. Zie onderstaand drumstel.

3d drumstel

Bron: The enquirer 

 

Dit bericht werd geplaatst in Hardware en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *