Intel introduceert budget Ivy Bridge

Ivy Bridge, IntelHet is gebruikelijk dat Intel kort voor de introductie van een nieuwe generatie processoren van de bestaande generatie goedkopere uitvoeringen uitbrengt. Zo ook bij de vorig jaar geïntroduceerde Ivy Bridge processoren met Pentium- en Celeron-processoren in budgetuitvoering.

De huidige Core I Ivy Bridge-processoren worden dit voorjaar opgevolgd door de volgende generatie Haswell-processoren. Tijd dus om iedereen de kans te geven van een Ivy Bridge te profiteren. Wellicht kunnen de nieuwe Pentium- en Celeron-processoren gebaseerd op het Ivy Bridge-ontwerp de kwakkelende e pc-markt weer een beetje stimuleren. Alle budgetprocessoren zijn straks voor een prijs onder de 100 dollar (per 1000 stuks) te koop.

Van de naamgeving wordt je niet vrolijk, maar dat is bij Intel al jaren het geval. Bij een Pentium of Celeron weet je nooit wat je hebt. De Celerons zijn de instappers, en de Pentiums staan met wat meer cache op een hoger plan. Alle deze budget-processoren hebben twee cores met hyperthreading zodat ze goed zijn voor vier parallelle threads. De klokfrequentie loopt uiteen van 1,5 tot 3,2 GHz. Er zijn zowel uitvoeringen voor desktops als mobiele apparaten.

Wie zijn huidige pc wellicht wil upgraden, of een gunstig geprijsde nieuwe wil aanschaffen, kan in deze door Intel gepubliceerde tabel zien welke processor hij moet hebben.

Bron: CPU World

Dit bericht werd geplaatst in Hardware en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *