Lenovo verdringt HP van eerste plaats

Lenovo ThinkpadLenovo is volgens recente verkoopcijfers van marktonderzoekers Gartner en IDC nu de grootste pc-fabrikant ter wereld. Lenovo neemt hiermee de toppositie over van HP.
Ondanks een krimpende pc-markt wisten de top drie Lenovo, HP en Dell hun marktaandeel te vergroten. Dit gaat ten koste van nummer 4: Acer en nummer 5: Asus. Apple komt in de top 5 niet voor omdat tablets nog steeds niet meegerekend worden als PC’s. Vooral goedkopere pc’s leiden onder de populariteit van tablets. De slecht op gang komende belangstelling voor Windows 8 draagt ook niet bij aan de pc-verkopen.
Het einde van de ondersteuning voor Windows XP in april 2014 zal naar verwachting de komende tijd de vervanging van Windows XP naar Windows 7 en 8 versnellen. Verwacht wordt dat de pc-verkopen het komende jaar dan ook weer zullen toenemen.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Hardware en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *