Nieuwe Google Maps voor Android

Google Maps TabletEen nieuwe versie van Google Maps voor Android brengt de Androidgebruikers een nieuwe layout, betere kaarten en nieuwe zoek en navigatiefuncties. Ook is er voor het eerst speciaal aandacht besteed aan het gebruik op tablets.

Google borduurt hiermee voort op het ontwerp van Google Maps zoals dat vorig jaar voor de iPhone is uitgebracht. Nieuw is ook het vanuit de linkerkant uitschuivende menu, een bedieningsaspect dat standaard lijkt te worden op Google apps. De Maps maakt optimaal gebruik van de beschikbare resolutie het scrollen gaat vloeiender naast een groot aantal andere verbeteringen.

Verdwenen is Latitude, de functionaliteit waarmee je anderen kunt laten weten waar je bent. Hiervoor in de plaats komt de locatiedeelfunctionaliteit die Google onlangs al aan Google+ heeft toegevoegd. Dit maakt dan een einde aan de verwarring die er met twee locatietoepassingen was ontstaan. In de bestaande apps blijft Latitude nog tot 8 augustus functioneren, dan is het ook daar afgelopen.
Voor Android gebruikers wordt de nieuwe Maps nu uitgerold, voor de iPhone gebruikers komt d nieuwe versie later.

Bron: Google Blog

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *