LG: 18 inch flexibel Oled-scherm

flex oledLG toont een nieuw type Oled-scherm dat flexible, oprolbaar en zelfs transparant is. Het scherm heeft een 18 inch doorsnede en heeft 1200 x 810 pixels. LG verwacht in 2015 met een 50 inch formaat te kunnen komen.

Het heeft even geduurd en de belofte van de (flexibele) oledschermen heeft nogal op daadwerkelijke resultaten laten wachten.  Maar nu is het zover en toont LG de eerste exemplaren van een nu nog bescheiden 18 inch versie. Het scherm kan opgerold worden op een rol van 3 met een straal van 3 cm zonder dat de werking beïnvloed wordt.

LG claimt de technologie nu zo ver ontwikkeld te hebben dat in de nabije toekomst flexibele tv-schermen mogelijk worden. In 2017 zou een 50 inch scherm met een full-hd resolutie beschikbaar moeten zijn. Nu zal een doorzichtige televisie niet iedereen aanspreken.

Nu zijn de beloftes rond Oled-schermen al heel lang ambitieus en blijk de praktijk van met name de seriematige productietechnologie weerbarstig. Laat we hopen dat LG gelijk krijgt en het er toch nog van komt. Wat er met flexibele en vooral minder kwetsbare Oled-schermen net als met transparante schermen wel niet allemaal voor moois mogelijk wordt!

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *