Leapfrog 3D printer bij iBood

3D-printer

Webstunter iBood had gisteren een 3D-printer voor een schappelijke prijs in de aanbieding. Is dit een signaal dat de 3D-printers klaar zijn voor een doorbraak naar het grote publiek?

3D-printen en het zelf thuis creatieve of nuttige dingen maken met een 3D-printer is al jaren een de grote belofte van de volgende doorbraak op technologie-gebied. Tot nu toe blijft het gebruik van een 3D-printer toch vooral beperkt tot de early adapters en fanatieke hobbyisten en een handje vol creatievelingen. Toch houdt de opmars van deze apparaten gestaag aan en zie je er zo langzamerhand steeds meer verschijnen.

De Leapfrog Creatr Dual Extruder die bij iBood voor 1500 euro werd aangeboden mag een voorbeeld zijn van een 3D-printer die kennelijk voor een groot publiek geschikt is. Het is ook niet de allereenvoudigste, want uitgerust met twee printkoppen en geschikt het printen met meerdere materialen. Toch kan deze printer zich volgens sommige reviewers nog niet meten met bijvoorbeeld de populaire hobbyprinter Ultimaker. Deze printer van Nederlandse bodem mag zich in Nederland vooral als zelfbouw apparaat op een warme belangstelling verheugen.

Om met een 3D-printer aan de slag te gaan moet je toch nog steeds een aantal flinke horden nemen. Tenzij je je beperkt tot het printen van een aantal standaard ontwerpen waarvan er uiteraard een toenemend aantal op internet te vinden zijn. Wil je zelf objecten ontwerpen dan zul je je de omgang met de daartoe benodigde 3D-ontwerpsoftware eigen moeten maken en natuurlijk een goed idee hebben. Het zelf ontwerpen en printen van objecten is een weg van vallen en opstaan.

Ook benieuwd wanneer 3D-printers daadwerkelijk gemeengoed gaan worden en we allemaal thuis onze eigen spulletjes en reserve onderdelen printen?

Via: iBood

Dit bericht werd geplaatst in Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *