Playstation 4 onthuld

Sony Playstation 4Sony heeft de Playstation 4 onthuld. Met deze op Sony-wijze strak vormgegeven gameconsole gaat Sony de concurrentie aan met de Xbox One van Microsoft. Deze opvolger van de al zeven jaar bestaande Playstation 3 gaat bij ons € 399 kosten. De nieuwe Xbox One van Microsoft is met $ 499 in de VS een stuk duurder. 

De Playstation 4 heeft een 500 GB harde schijf krijgt een nieuwe DualShock4 draadloze controller die is uitgebreid met een touchpad. De PS4 meet ongeveer 27 bij 30 bij 5 cm. De PS4 wordt aangedreven door een 8-core AMD Jaguar processor met AMD Radeon graphics en 8 GB geheugen. Er zijn 2 USB 3.0 poorten een Aux-poort , bedraad en draadloos netwerk naast Bluetooht 2.1 voor de interactie met de buitenwereld. Voor het beeld en geluid is er een HDMI-zowel als analoge en digitale video uitgang.

Sony belooft een naadloze integratie met de draagbare PsVita en met de Playstation app voor smartphones en tablets zowel iPad als Android. Deze apparaten kun je dan als remote control of tweede scherm gebruiken. Voor het multiplayer gamen over internet is een betaald Playstation Plus account nodig. Optioneel is de $59 kostende PlayStation 4 Eye camera me twee lenzen en 4 microfoons. Vermoedelijk zal de Sony Playstation 4 rond de feestdagen beschikbaar komen. Nu is hij al in de online voorverkoop te bestellen.

 Games uitleensysteem

Groot voordeel van de nieuwe PS4 is het systeem voor het hergebruik of uitlenen van games. Dit is kinderlijk eenvoudig en wordt in het onderstaande filmpje uitgelegd.

Dit bericht werd geplaatst in Gaming, Hardware en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *