Google schoont berichtenverkeer op met Hangouts

Google HangoutsOp de Google I/O conferentie waar Google jaarlijks voor ontwikkelaars zijn plannen en ontwikkelingen ontvouwt, worden ook dit jaar een stroom aan vernieuwde diensten wereldkundig gemaakt. Zo ook het samensmelten van een aantal opzichzelfstaande berichtendiensten die onder de paraplu van Google+ worden gebracht.

Google richt met samengevoegde berichtendiensten onder de naam Hangouts wordt geïntegreerd tot Spotify, Facebook en Whatsapp en waarschijnlijk ook Skype, de nieuwe met instant messenger MSN-messenger samengevoegde dienst van Microsoft.
Hadden we voorheen Google Talk een vrij onzichtbare chat- of instant messaging-service nu gaat de de verzamelde berichtendienst verder onder de naam Hangouts. Hangouts vervangt Google Talk. En ook de Messenger die onder Google+ schuilging en Google Voice een digitale (voip)telefoondienst en ook de Google+ Hangouts zullen onder de nieuwe Hangouts worden samengevoegd.

Hangouts wordt de nieuwe Google berichten-paraplu die onder de sociale media-paraplu van Google+ wordt gehangen. Ook onder vinden we de Hangouts als in plaats van de Google Talk functies die we daar eerder hadden. Gmail Google+ zelf krijgt ook een enorme facelift, zo zien we nu ook in de desktop-browserversie , net als bij de Android-app, dat alle statusberichten in een drie koloms brede onoverzichtelijke presentatie worden getoond.

Het berichtenverkeer wordt er in elk geval overzichtelijker van. Waarschijnlijk gaat Google in een later stadium ook het sms-verkeer integreren. Wordt het contact houden met je vrinden dan toch nog makkelijk?

Dit bericht werd geplaatst in Internet, Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *