Windows 8.1 update gratis

Windows 8.1 blueDe geplande update van Windows 8, tot nu toe bekend als Windows Blue, zal nog dit jaar als Windows 8.1 worden uitgebracht en zal gratis ter beschikking worden gesteld aan Windows 8 gebruikers.

Tot nu toe was het onduidelijk wat Microsoft van plan was met de update van Windows 8, waarover al de nodige geruchten de ronde doen. Het wordt dus een bescheiden (minor) update. Microsoft vindt het belangrijk dat alle Windows 8 gebruikers daar over kunnen beschikken, onder het motto: Koop Windows 8 nu en krijg Windows 8.1 later. Tot nu waren de plannen van Microsoft nog onduidelijk en had het ook een belangrijke update (major) naar bijvoorbeeld Windows 9 kunnen worden.

Ook Windows RT-gebruikers krijgen de update. Niet bekend is hoe deze update daar gaat heten. De update komt als een download beschikbaar in de Windows appstore. Eind juni komt er een publieke preview van Windows 8.1 Wanneer de definitieve versie uitkomt is nog niet bekend.

Nog steeds is niet bekend of de veelbesproken in Windows 8 weggelaten startknop in de nieuwe versie terugkomt. Windows 8 beschikt alleen over een startscherm met applicaties getoond in tegeltjes. Programma’s die alleen op de desktop werken zijn daar niet te vinden. Ook de instellingen moeten in een verborgen menu worden gezocht die op verschillende manieren afhankelijk van de bedieningswijze geactiveerd kan worden.

Windows 8.1 zal geschikt zijn voor kleinere (7 en 8 inch) en dus goedkopere tablets. Microsoft zegt nu al meer dan 100 miljoen Windows 8 licenties verkocht te hebben, het meest aan pc-makers voor nieuwe computers. Het opwaarderen van bestaande computers geniet veel minder belangstelling. Ook benieuwd of Windows 8.1 je over de streep zal trekken naar het nieuwe touchschermvriendelijke besturingssysteem?

Via: Yahoo News

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *