Sony Xperia ZR, onderwater filmen en fotograferen

Sony Xperia ZRSony introduceert met e Xperia ZR een kleinere versie van de Xperia Z die ook nog eens beter waterdicht is. 
De Xperia ZR kun je tot anderhalve meter onder (zoet)water gebruiken. Je kunt dus ook onder water filmen fotograferen. Dit is ongetwijfeld aanleiding tot nieuwe gebruiksvormen. Het toestel beschikt daartoe over een zogenaamde IP55-en IP58-certificatie wat hem beter stof en water dicht maakt voorganger de Xperia Z

De Sony Xperia ZR is intern te vergelijken met de Xperia Z met een Snapdragon S4 Pro quadcore-processor op 1,4 GHz, 2 GB aan werkgeheugen en een 13 MP camera met een Exmor RS-lens. Het toestel heeft een scherm van 4,6 inch en beschikt over LTE (4G). Het toestel wordt gemaakt in vier kleuren: zwart, wit, roze en mintgroen en komt later dit jaar uit. Of het toestel ook in al die kleuren in Nederland uitkomt is nog niet bekend.

Sony doet het momenteel goed op smartphone gebied. Zo heeft het bedrijf dit jaar al 8,1 miljoen Android smartphones verkocht.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *