Tesla Model S beste auto ooit getest

Tesla Model SDe Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports noemt de elektrische auto Tesla Model S van Tesla de beste auto die ze ooit getest hebben. Met 99 uit 100 punten een bijna perfecte auto.
Tesla is een Amerikaanse fabrikant die zich volledig op het ontwikkelen van elektrische auto’s gestort heeft. De Tesla Model S is een stoere vlot gelijnde volledig elektrische auto. De auto versnelt, remt en rijdt als een sportwagen. Hij heeft het rijgenot, de luxe en stilte van een luxe bolide en is meer energie-efficiënte dan de beste hybride auto’s. Als je niet zou hoeven wachten op het opladen van de accu, dan zou hij 110 punten gescoord hebben, aldus de schrijver van het artikel in het tijdschrift Consumer Reports.

De Tesla Model S heeft afhankelijk van de prijs een bereik van 330 tot 426 km. Een volledige lading duurt 6 uur op een normale 240 volt aansluiting. De Tesla Model S kost in de VS vanaf ongeveer 70.000 dollar, dit is zonder belasting en subsidies. De auto heeft met deze score de Lexus LS460 van de toppositie als best geteste auto verdreven. Deze Lexus werd getest in 2009. Geen enkele auto in welke prijsklasse dan ook, heeft heeft ooit een score van 99 behaald. Een mooi succes voor Tesla! De Tesla Model S is ook in Nederland te koop vanaf € 72600.

Dit bericht werd geplaatst in Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *