Tado° Smart Thermostat

 

Tado Smart Thermostat

Het lijkt wel of de komst van de winter de slimmeriken die een graantje van de energiebesparingshype willen meepikken flink stimuleert. Naast de Anna, Toon, Nest, E-manager en E-thermostaat is er vanaf 10 november nog een nieuwkomer: de Tado Smart Thermostat.

Verwarmingstermostaten worden steeds slimmer. Naast de intelligente regelaartjes die de bekende CV-ketelfabrikanten al produceren en natuurlijk good old thermostatenmaker Honneywell, wordt de keus van via apps, computer en wifi te bedienen slimme thermostaten alsmaar groter.

Volgens de Duitse startup Tado is de Smart Thermostat een game changer. Naast een stijlvolle vormgeving, heeft dit pientere apparaatje een aantal interessante features. Zo heeft de Smart Thermostat een geo-aware functie die, wanneer de laatste bewoner het huis verlaat en vlak voor de eerste persoon die thuiskomt, de temperatuur aanpast. Daarbij houdt de tado° rekening met het weer van morgen, de isolatie van je huis én voorziet de tado° storingen in de verwarmingsinstallatie.

Je bedient en bekijkt de besparingsresultaten van de tado°  via een app voor iOS of Android, thuis of onderweg. De tado°  houdt de weersvoorspellingen in de gaten en past zijn regelstrategie hier op aan. De tado° Smart Thermostat is compatibel met een groot aantal CV-merken, is eenvoudig te installeren en kost ca. € 250.

Meer info: www.tado.com/nl

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Technologie op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *