Muziekindustrie in de plus

Deezer _SpotifyVoor het eerst in lange tijd gaan de inkomsten van Nederlandse platenmaatschappijen weer omhoog, mede dankzij de online streamingdiensten als Spotify en Deezer.

Dit meldt de NVPI, de branchevereniging van de entertainmentindustrie. Al twaalf jaar dalen de consumentenbestedingen op entertainmentmedia, als gevolg van het (illegaal) downloaden van media. Het aandeel van de streamingdiensten zoals Spotify en Deezer in de muziekindustrie neemt toe. De omzet van de platenmaatschappijen is dan ook voor het eerst weer gestegen met 1,9%. Vorig jaar heeft deze kentering internationaal ingezet, nu ook in Nederland. De inkomsten it streaming-diensten stegen met maar liefst 131 % naar 15,7 miljoen euro.
Het is te hopen dat de content industrie in zijn geheel hier lering uit trekt!

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Internet en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *