Prijsverlaging Google Drive

Google DriveAls je  15 GB gratis Cloud-opslag bij Google Drive vol begint te raken hoef je voortaan flink minder te betalen voor een uitbreiding naar 100 GB. 

100 GB extra kost voortaan $ 1,99 dat is minder dan de helft van de $4,99 die je er tot nu toe voor moest betalen. Voor een terrabyte betaal je voortaan nog maar$9,99 per maand en de grootgebruikers krijgen zelfs 10 TB voor $99,99.

Google gaat zo de concurrentie aan met andere grote aanbieders als Dropbox en Microsofts Onedrive. Zo kost Dropbox $9,99 voor 100 GB en Onedrive $3,99 voor 50 GB.
Google hoopt op deze manier meer betalende gebruikers binnen te halen. Bovendien is het een wapen in de strijd om de gunst van de online app-gebruikers. De Google Drive Apps zijn al behoorlijk populair bij de Google Drive-gebruikers maar Microsoft zit Google met de opkomst van de Office 365-apps flink in de nek.

Dit bericht werd geplaatst in Internet en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *