HTC One opvolger

Nieuwe HTC OneNa al het nieuws van de afgelopen MWC in Barcelona is er één belangrijk nieuwtje op smartphone-gebied in de lucht blijven hangen: de komst van de opvolger van de HTC One.

De huidige HTC One is veel bejubeld en heeft op het Mobile World Congress weer een prijs gekregen als het beste toestel van het afgelopen jaar. De verwachtingen voor de opvolger zijn dan ook hoog gespannen. Samsung heeft zijn opvolger voor de Galaxy S4 de Galaxy S5 al laten zien. Mooi voor HTC is dat ze voor de officiële aankondiging op 25 maart veel geruchten en dus publiciteit weten te genereren. Zo verschijnen er regelmatig ‘uitgelekte’ foto’s en zelfs videos van de M8, de codenaam waaronder het nieuwe toestel bekend is. Hoe de opvolger van de HTC One gaat heten weten we ook nog niet. Wordt het de HTC Two of wordt het de HTC One 2. We gaan het allemaal horen op 25 maart.
Er zijn een aantal noemenswaardige verwachtingen uit het geruchtencircuit. Zo zal het toestel uiterlijk weinig afwijken van het bestaande en zal er zeker een robuuste stijlvolle aluminium behuizing zijn. Verwacht wordt dat de fysieke aanraaktoetsen voor het eerst verdwenen zullen zijn. HTC volgt hiermee de trend die door Google in de Nexus-lijn is ingezet met onscreen toetsen.

Play versie

Ook wordt er verwacht dat er naast de standaard door HTC opgeleukte versie met een nieuwe HTC Sense (6) bedieningsschil, ook een ‘Play’-versie zal komen die de standaard Google Android-software zonder eigen HTC-schil zal krijgen. Voor de liefhebbers van het echte Androidgevoel zullen we maar zeggen.

Camera

Over de camera in het toestel wordt ook veel gespeculeerd. HTC heeft met de One ingezet op een andere koers dan de Megapixelrace, namelijk met meer kwaliteit in plaats van pixels. HTC noemt zijn camera dan ook een ultrapixel camera. Verwacht wordt dat het nieuwe toestel twee camera’s krijgt waarmee het bijvoorbeeld mogelijk wordt om achteraf het onderwerp van de foto scherp testellen. Ook zou de lichtgevoeligheid beter moeten worden dan met standaard camera’s, dus betere foto’s onder slechte lichtomstandigheden.

Zie ook onderstaande promofilmpje:

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *