Tweetdeck nu zonder Facebook

TweetdeckNiet langer geeft Tweetdeck toegang tot je Facebook-berichten. Een belangrijk voordeel van Tweetdeck, de aggregatie van berichtenstromen uit meerdere sociale media is daarmee teniet gedaan.


Twitter stopt binnenkort de ondersteuning van de V1.0 api van zijn de Twitter berichtendienst. Gelijk daarmee verdwijnen de Tweetdeck-apps voor Android en IOS uit de respectievelijke app-stores. Een belangrijk voordeel van Tweetdeck als app of als browserplugin was dat het je de mogelijkheid gaf om meerdere twitteraccounts en Facebook in één venster te combineren. Alle berichten (nou ja alle) in een overzicht op een plaats.

Na 11 juni – volgens Webwereld is het stoppen van de ondersteuning van de oude API uitgesteld – resteren ons een Tweetdeck-app voor de Chrome-browser en natuurlijk de Tweetdeck website die ook in mobiele browsers goed te gebruiken is. Voor Android en iOS zullen we de originele Twitter-apps moeten gebruiken of natuurlijk een alternatieve app zoeken. Met de beperkingen die Twitter aan het gebruik van de nieuwe api (Application Programming Interface) stelt is het nog maar de vraag welke apps van derden er straks goed blijven werken.

Dit bericht werd geplaatst in Internet en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *