Hotmail-migratie naar Outlook.com is klaar

outlook.comMicrosoft heeft 400 miljoen actieve Hotmailgebruiker overgezet naar de nieuwe e-mailservice Outlook.com. Hiermee is een belangrijke mijlpaal in de modernisering van het e-mailplatform bereikt. Binnenkort volgt de integratie van Skype zodat Microsoft ongeveer al zijn berichtendiensten op één plaats samengevoegd heeft.

 

Microsoft heeft drie maanden gebruikt om na de officiële introductie van Outlook.com alle Hotmail-gebruiker over te zetten op de nieuwe dienst. Het staat gebruikers vrij om een nieuw @outlook.com e-mailadres te gebruiken of het bestaande Hotmail-adres te blijven gebruiken. 

Het belangrijkste verschil voor de gebruikers is dan ook het totaal vernieuwde gebruikersinterface. Deze past uiteraard qua look & feel heel goed bij de tegeltjesinteraface van Windows 8.

Nu al heeft Microsoft de in Outlook.com de e-mail, een aggregerend adresbook, agenda en de cloudopslag Skydrive bij elkaar gebracht. Binnenkort komt daar een vorm van integratie met Skype bij. Gebruikers van de Msn-messenger worden nu al met zachte hand gedwongen om te migreren naar Skype. Het chatgedeelte van de Outlook.com website bevat al een integratie met Facebook Chat als je de moeite neemt om je Facebook account te koppelen.

Microsoft zegt dat Outlook.com de snelst groeiende webmail-dienst is. Of Google met de concurrerende  Gmail-diensten, het daarmee eens is, is de vraag. Het wordt binnenkort, als Google zijn nieuwe chatdienst Babel geïntroduceerd heeft waarin alle huidige chatdiensten worden samengevoegd, vast een spannende competitie tussen de beide giganten om de gunst van de gebruikers. Ik kan vooralsnog geen doorslaggevende argumenten vinden om voor Outlook of Gmail te kiezen, jij wel?

Dit bericht werd geplaatst in Internet en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *