Van Hotmail naar Outlook

outlook.comVanaf vandaag worden alle Hotmail-gebruikers geleidelijk naar Outlook.com overgeheveld. Of je nu wilt of niet. De migratie naar de nieuwe Outlook.com webmailvoorziening van Microsoft moet deze zomer zijn afgerond.
Microsoft introduceerde de nieuwe gratis webmaildienst Outlook.com op proef in juli 2012. Er zijn er al 60 miljoen actieve gebruikers en nu wordt Outlook.com officieel in gebruik genomen. De rest van de 360 miljoen hotmailgebruikers die niet uit zichzelf overstappen zullen worden gedwongen.

Veel hoef je daar niet van te merken als gebruiker. Belangrijkste verschil is de nieuwe bijzonder simpele maar toch vertrouwd aanvoelende gebruikersinterface. Helemaal in Windows 8 stijl. Je Hotmail-adres hoeft niet te veranderen. Je hebt wel de mogelijkheid om er een Outlook.com emailadres bij te nemen. Je wachtwoord blijft het zelfde. Ook de de msn.com en live.com emailadressen blijven gehandhaafd. Zelfs contactpersonen, agenda, mappen en instellingen blijven bewaard.

Hotmail bestaat sinds 1996 en was als een van de eerst gratis webmaildiensten een enorm succes. De komst van Gmail heeft het gebruik van Hotmail wel een beetje doen verminderen. Microsoft heeft al een paar keer geprobeerd de dienst van naam te laten veranderen. Nu wordt dat dus ernst. Om de overgang naar Outlook.com onder de aandacht te brengen houdt Microsoft een naar eigen zeggen grootste reclamecampagne ooit voor een webmaildienst. Zou het nieuwe uiterlijk van de webmaildienst Microsoft  helpen weer wat marktaandeel op Google terug te veroveren?

De overgang van Hotmail naar Outlook is niet de enige migratie die Microsoft dit jaar uitvoert. Ook worden alle MSN-messenger-gebruikers nog voor april overgezet naar Skype.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *