HTC nieuw toptoestel: HTC One

HTC OneHTC One is simpelweg de naam voor HTC’s nieuwe topmodel Android-smartphone. Het nieuwe toestel combineert  moderne technologie met de nieuwste snufjes op softwaregebied.

Met de onthulling gisteren in Londen negeert HTC het komende Mobile World Congress, de telecombeurs in Barcelona die eind deze maand wordt gehouden, als locatie om belangrijke aankondigingen te doen. HTC imiteert hiermee grote concurrent Samsung die met een belangrijke aankondiging in Londen ook vaak alle aandacht op zich weet te vestigen.

Het is voor HTC te hopen dat met het nieuwe toptoestel weer wat marktaandeel van Androidmarktleider Samsung en natuurlijk smartphonegigant Apple kan worden teruggesnoept. Aan de specificaties zal het niet liggen.

Full HD scherm

De HTC One heeft een full HD 4,7 inch scherm een nieuwe Qualcomm quadcore Snapdragon processor en 2 GB werkgeheugen gecombineerd met 32 of 64 GB opslagruimte. Het beeldscherm heeft met 1920 x 1080 pixels een hogere pixeldichtheid ( 446 ppi ) dan bijvoorbeeld het retinascherm van de iPhone 5 . De HTC One heeft een fraai ontworpen slanke metalen kast met twee speakers aan d voorzijde voor een optimale geluidskwaliteit.

Sense 5

Net als Samsung al eerder deed bij de Galaxy S4 richt HTC zich minder op de specificaties en meer op de functionaliteit. Zo heeft de HTC One de nieuwe Sense 5 gebruikersinterface met allerlei handige functies. Een nieuw homescherm toont een live collage van allerlei informatiebronnen in een zogenaamde “blinkfeed”. Zo heb je als smartphoneverslaafde altijd inzicht of er iets nieuws is binnengekomen.

Ultrapixels

Fotografie en video zijn nog steeds belangrijke functies waar HTC veel aandacht aan besteed. Zo gooit HTC de knuppel in het hoenderhok met het begrip ultrapixels dat de megapixel-race zou moeten beëindigen. Ultra pixels zijn samengestelde pixels van extreem hoge kwaliteit. Een beetje vergelijkbaar wat Nokia doet met zijn pureviewcamera. HTC specificeert voor de camera 4 megapixel beeldkwaliteit bestaande uit meervoudige ultrapixels. Goed voor extreem scherpe beelden en snelle video-opnamen. Dankzij de ultrapixels zou de camera drie keer zo lichtgevoelig zijn als normale camera’s. De camera heeft ook een zoe-opname-functie waarmee korte filmpjes worden gemaakt die dan in een leuke collage worden samengevoegd.

HTC levert de HTC One in eerste instantie met Android 4.1.2 Jelly Bean met het nieuwe HTC Sense 5. Hij komt in grijs en zwart, gaat € 699 kosten en is al op 15 maart in Nederland beschikbaar.
Meer info lees je bij HTC

 

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *