Sony NEX-3N, lichte systeemcamera

Sony NEX-3NSony heeft met de NEX-3N een nieuw instapmodel voor zijn compacte APS-C sensor systeemcamera’s met verwisselbare objectieven. Volgens Sony is het de kleinste en lichtste spiegelloze camera’s met dit sensorformaat. De camera weegt slechts 210 gram ondanks de ingebouwde uitklapflitser. 
Mede dankzij het bescheiden gewicht is de NEX-3N, voor iedereen die toe is aan de overstap van een compactcamera met vast objectief, een goede start. Het maken van zelfportretten is nog nooit zo makkelijk gemaakt met het 180 graden opklapbare display, zodat je foto’s op armlengte van jezelf kunt maken.

Nieuw is een motorzoom-functie waarmee daartoe geschikte objectieven met het knopje bij de sluiter ingezoomd kunnen worden. De “Auto object framing” functie maakt het bepalen van de juiste compositie eenvoudiger. De 16 megapixel sensor heeft een extreme gevoeligheid tot ISO 16000, dankzij de weer verbeterde ruisonderdrukking van de nieuwste Bionz-processor.

De NEX-3N is de eerste NEX camera die de nieuwe “Triluminos color” lcd-kleuren technologie ondersteunt. Dit staat garant voor aanzienlijk betere kleuren in videoopnamen. De camera is geschikt voor een groot assortiment E-mount objectieven.

De NEX-3N camer zal in het zwart en wit uitkomen en zal in maart verkrijgbaar worden voor €500 inclusief een 16-50 mm kitlens.

Dit bericht werd geplaatst in Camera op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *