Google begint eigen winkels in VS

Google StoreGoogle zou van plan zijn om nog dit jaar eigen winkels te openen in de VS. Hier kunnen klanten dan Nexus smartphones en tablets en Chromebooks bekijken en kopen.

Google is bezig met de voorbereidingen voor het openen van eigen Google winkels in grote winkelcentra in de VS aldus bronnen van website 9to50Google.

Google heeft al eerder proefwinkels uitgeprobeerd in 2010 op de Google Campus en in 2011 een Chromezone voor de verkoop van Chromebooks in Londen. Google volgt met deze stap concurrent Apple en Microsoft die al eerder met eigen winkels kwamen. Met name Apple is bijzonder succesvol met de eigen Apple-winkels, waar een extra stukje merkbeleving wordt aangeboden en ook extra winst gemaakt kan worden omdat de tussenhandel wordt omzeild.

Nu toe verkoopt Google zijn eigen hardwareproducten vooral online en in shops in shops in winkels van Amerikaanse winkelketens zoals Best Buy en in Dixons in Groot Brittannie.

In een echte winkel hebben potentiële kopers de gelegenheid producten eerst uit te proberen. Ook voor het demonstreren van de Google eigen betaalmethode: Google Wallet, en straks met Google Glass, de Google-bril die informatie verschaft over de objecten waar je naar kijkt, zou een echte winkel een waardevolle aanvulling zijn voor de klant.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *