HP gaat tablets maken met Android

HP Android tabletDat de heilige huisjes bij HP nu wel omvergetrapt zijn blijkt uit het gerucht dat HP van plan zou zijn om eigen Android-tablets en wellicht zelfs wel smartphones met Android als besturingssysteem uit te brengen.

HP heeft met het WebOS-avontuur en aan de andere kant het falen van Microsoft om tijdig een besturingssysteem te maken dat geschikt is voor tablets, de plank flink mis geslagen. Om toch een partijtje mee te blazen in het post-pc-tijdperk is alles geoorloofd en wedt HP kennelijk weer op meerdere paarden.

HP zou intern al sinds 2010 met Android experimenteren. Direct na het WebOS -fiasco werd er al geëxperimenteerd met Android op het onvolprezen tablet, dat kort na het verschijnen al inde uitverkoop gegooid werd. Zeker de fans zijn ervan overtuigd dat het van Palm overgenomen WebOS nooit een kans gehad heeft. De HP Touchpad met WebOS werd twee maanden na verschijnen van de markt gehaald omdat er te weinig van verkocht zou worden.

Voor Google is het een leuke opsteker nu weer een grote fabrikant kiest voor het Android-besturingssysteem. De eerste HP tablet met Android wordt een high-end exemplaar met de onlangs aangekondigde Nvidia Tegra 4 quadcore-chip. Dit apparaat kunnen we als de geruchten waar zijn nog dit jaar verwachten. Gelijk met de andere tablets die met een tweede kwartaal  te verschijnen Tegra 4 van Nvidia zullen uitkomen, bijvoorbeeld een tablet van Toshiba.

HP zou ook onderzoeken of er ruimte is voor een eigen Android-smartphone. In het verleden maakte HP smartphones met Windows Mobile en natuurlijk na de overname van Palm met WebOS.

Meer info

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

3 gedachten over “HP gaat tablets maken met Android

  1. Ries

    Ondanks dat mijn Touchpad inmiddels zo’n 2 jaar oud is, ben ik nog geen mobiel OS tegengekomen die het evenaart. Zelfs Windows 8 op mijn Envy Touchsmart 4 kan nog wat opsteken van webOS. En van dat ‘singletasking’ iOS en Android ben ik al helemaal niet over te spreken. Begrijp werkelijk niet hoe mensen efficient daarmee kunnen werken. Alleen al e.mailen is een grote frustratie en dit geldt overigens ook voor de stock e-mail app in Windows 8.

    Hoop dat mijn Palm Pre2, HP Pre3 (2x) en Touchpad (2x) het nog zolang volhouden totdat er zich een volwaardige vervanger aandient. En voor wat betreft het gebrek aan apps……we hebben toch internet?

    Ries

    1. Ger Elskamp Bericht auteur

      Ik heb zelf helaas geen ervaring met WebOS, maar kan me denk ik wel vinden in je commentaar. Zowel iOS als Android zijn nog niet ideaal op tablets. Nou ja en over die Windows 8 apps wil ik het al helemaal niet hebben. Hoewel ze er wel erg strak uitzien, maar ja, daar gaat het natuurlijk niet om. Zelf denk ik dat platformspecifieke apps steeds minder belangrijk zullen worden. Met HTML5 en weet ik wat voor hulpmiddelen gewoon een goede mobiele webapp bouwen die het gewoon in elke mobiele browser doet. Hoef je ook niet al die meuk die je zelden of niet gebruikt geïnstalleerd te houden… 🙂

      Ger.

      1. Ries

        Amen Ger 😉 Aangezien iOS en Android voor zakelijk gebruik nog e.a. te wensen overlaat hoop ik toch dat Windows 8 dat gat zal dichten of wellicht dat Blackberry nog een leuke bijdrage kan leveren. Helaas bepaalt de consument de markt. Hoef alleen maar VHS te noemen en dan begrijpt iedereen denk ik wel wat ik bedoel nietwaar?

        Alvast een fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *