Microsoft Surface RT nu te koop in Nederland

Surface RT TabletMicrosofts eigen budgettablet de Surface RT is vanaf vandaag te koop in Nederland en nog twaalf andere Europese landen. De eerste tablet van softwaremaker Microsoft gaat vanaf € 486 over de toonbank voor een 32 GB uitvoering.
De Surface RT tablet is het resultaat van Microsofts inspanning om Windows geschikt te maken voor een goedkoper hardware-platform. De Surface RT is gebaseerd op een ARM-processor-platform. ARM-processoren wordt al jaren voor mobiele telefoons gebruikt en vinden we ook terug in de meeste tablets. De belangrijkste reden hiervoor zijn de kosten en het bescheiden energiegebruik.

Quadcore Nvidia Tegra 3

De Surface RT is gebaseerd op Nvidia’s Tegra 3 quadcore-processorplatform en is er in twee uitvoeringen met 32 of 64 GB opslagruimte. (€100 meerprijs). Ook kun je de tablets met een Touch Cover kopen, een opklapbaar toetsenbord voor wederom € 100 extra. De tablets hebben een 10,5 inch scherm met 1366 x 768 pixels.

Light versie van WIndows 8

Belangrijk is dat de RT-variant van Windows 8 weliswaar uitstekend functioneert op deze Surface RT tablet maar een beperkte versie van Windows 8 is. Omdat er geen traditionele X86 (Intel) processor inzit kan op de tablet geen traditionele Windows software gebruikt worden. Alleen de speciaal voor Windows 8 gemaakte apps zijn geschikt voor de Windows RT-tablet. Deze apps zijn platform onafhankelijk en werken ook op het alternatief met wel een Intel-processor de Surface Pro. De Surface Pro is een op Intel Core i processor gebaseerde uitvoering van de Surface-tablet die wel een volwaardige versie van Windows 8 krijgt. In de VS is de Surface Pro al te koop. Wij moeten er nog eventjes op wachten.

Metro interface

Windows 8 en Windows RT is helemaal op het gebruik van aanraakschermen aangepast met een bijzonder gebruikersvriendelijke tegeltjes interface, door Microsoft eerder de Metro interface genoemd. De look en feel van alle Windows verschijningvormen inclusief Windows Phone 8 smartphones zijn nu helemaal met elkaar in overeenstemming.

Bron: Microsoft

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *