Microsoft Surface Pro nu al uitverkocht

Surface ProMicrosofts Surface Pro tablet is dit weekeinde in de verkoop gegaan in de VS en Canada en is nu al uitverkocht. Betekent dit dat de tablet een verkoopsucces is? Volgende criticasters niet. Er zouden er per winkel maar een 3 tot vier beschikbaar zijn. 

 

Enkele uren nadat de 128 GB-versie in de Microsoft store verscheen was de tablet al uitverkocht. De honder dollar goedkopere 64 GB-versie was tot vandaag nog wel beschikbaar maar is ondertussen ook uitverkocht. Reken je met 3 exemplaren per ca 2800 verkooppunten dan zouden er ruim 25000 exemplaren verkocht zijn. Dat is te weinig om de tablet tot een succes te verklaren. De eerste reviews van de Surface Pro waren niet onverdeeld positief. Microsoft doet zijn best om de voorraad zo snel mogelijk aan te vullen. De 128 GB versie kost een niet geringe 999 dollar. Niet zo vreemd dat deze versie veel aantrekkelijker is dan de 64 GB-versie.
Microsofts Surface Pro is de volwaardige versie van de Surface RT. De Pro is gebaseerd op een Intel Core i-processor en draait de volledige versie van Windows 8 zodat alle Windows-software ondersteund wordt. De Surface Pro is dus eigenlijk een soort Ultrabook. Deze week komt de Surface RT, gebaseerd op een ARM-processorplatform voor het eerst in Nederland uit.

Zie onderstaand promofilmpje:

Via: Mashable

Dit bericht werd geplaatst in Hardware op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *