Document Foundation brengt LibreOffice 4.0 uit

LibreOffice 4.0Met betere interoperabiliteit met Microsoft Office en betere prestaties bindt The Document Foundation de strijd aan met Microsoft. LibreOffice is ontstaan uit een afsplitsing van OpenOffice.

Terwijl Microsoft nog nadenkt over het uitbrengen van een Linux-versie van zijn Office-pakket en nog werkt aan een Office 2013-versie voor de Mac, heeft The Document Foundation al een geheel gereviseerde versie klaar van LibreOffice. LibreOffice is een opensource Officepakket geschikt voor zowel Linux, Windows als de Mac.

Versie 4.0 is een flink verbeterde versie ten opzichte van de voorgaand. Met aanzienlijke optimalisaties en navenante prestatieverbeteringen. Ook is LibreOffice nu beter compatibel met het docx-, en rtf-formaat en is er een betere aansluiting bij Microsoft Sharepoint. Een overzicht van de verbeteringen vind je hier.

LibreOffice 4.0 download je hier

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *