Athos higt-tech trainingskleding

Athos techwareAls de guru’s gelijk krijgen worden we de komende jaren overspoeld met draagbare elektronica. Zo ook dit trainingspak dat dankzij ingebouwde sensoren van alles aan je lijf kan meten. Nog niet te koop!
De smartphone maakt dankzij zijn rekenkracht en draadloze communicatie allerlei toepassing mogelijk met –zo gek als je het kunt bedenken- body-sensoren die via bluetooth met de ‘centrale computer’ in de smartphone communiceren.

Athos pakZo ook dit strakke pak. Geen borstband meer nodig om je hartslag te meten. Als je beweegt produceren je spieren kleine stroompjes die op je huid gemeten kunnen worden. Met dit pak vol met sensoren krijg je inzicht in hoe je spieren werken en hoe je je lichaam gebruikt tijdens het sporten. Dit Athos pak met in de stof verwerkte sensoren meet je hartslag, spieractiviteit en transpiratie. Nog niet te koop maar verwacht in de zomer van 2014.

Nu nog een smartwatch erbij voor het in de gaten houden van de training resultaten. Er zijn ook al schoenen die uit je bewegingsenergie elektriciteit opwekken. Handig voor de noodzakelijke stroomvoorziening van al deze draagbare elektronica. Fijne training!

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Technologie op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *