Bay Trail-tablets met Windows 8.1

Bay Trail tabletDe eerste Windows 8.1 tablets met de nieuwe Intel Bay Trail Atom processoren worden nog deze maand verwacht.

Zowel Dell, Toshiba, HP als Asus hebben tablets met deze nieuwe energiezuinige quadcore Atom-processoren in de pijplijn. De tablets zullen vanaf ca. €300 tot 400 verkocht gaan worden.

Bijzonder van deze tablets is de nieuwe generatie Atom-processoren die ervoor gebruikt worden. Deze processoren beschikken over de volledige X86-instructieset waardoor de tablets een volwaardige versie van Windows 8.1 kunnen draaien, inclusief alle traditionele Windows-software.

Volgens de eerste tests die op internet verschijnen zijn de prestaties van de nieuwe generatie Atomprocessoren ook wel aangeduid met de codenaam Silvermont bijzonder goed. Volgens Intel zijn de processoren minstens drie maal zo krachtig en vijf maal zo zuinig. Met een Bay Trail-tablet zou je de 10 uur werktijd op een acculading moeten kunnen halen.

De Bay Trail-processoren zijn volledige systems-on-a-chip (SOC) ze bevatten zowel een grafische chip, als de benodigde communicatie voor USB 3.0, bluetooth, wifi, 3G, 4G, NFC, HDMI, DDR3 als SD-geheugen en voor een een camera aan voor een achterzijde van een tablet. De grafische chip ondersteunt hd-graphics tot 2560 x 1600 pixels en bevat codecs voor gangbare videoformaten als H263, H.263, Mpeg2, Mjpeg, MVC en VP8.

Intel maakt de nieuwe Atom Z37xx en Z36xx processoren in een aantal varianten met verschillende specificaties. Verwar de Intel Atoms niet met de vierde generatie Core i processoren uit de Haswell-familie. De tablets en notebooks met deze processoren worden geacht volwaardige desktopvervangers te zijn.

De eerste Bay-trail tablets zullen de 32 bits versie van Windows 8.1 krijgen. Met de 64 bits versie van Windows 8.1 zijn nog wat problemen dus die komen begin volgend jaar.

Via: computerworld

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *