Geen Samsung Ativ Windows RT-tablet in Europa

Samsung Ativ TabSamsung heeft zich op de Cebit laten ontvallen dat de Ativ Tab–tablet met Windows RT niet in Europa uitgebracht zal worden. Samsung heeft te weinig vertrouwen in de kansen van deze relatief dure tablet met het tot nu toe niet zo enthousiast ontvangen Microsoft besturingssysteem Windows RT.

Op de CES in in het Amerikaanse Las Vegas in januari werd al bekend dat Samsung de Windows RT-tablet niet in de VS zou uitbrengen. Naar nu blijkt volgens een bericht op de Duitse site Heise, dat ook Europa het zonder Ativ zal moeten doen. Samsung volgt daarmee Acer die ook de kat uit de boom kijkt met Window RT en er helemaal nog geen enkel apparaat mee heeft uitgebracht.

Afgezien van de beperkte functionaliteit van het Windows RT besturingssysteem is ook de hoge prijs van €580 een obstakel om de tablet aan de man te kunnen brengen. Het ziet er naar uit dat het aanbod van Windows RT-tablets beperkt zal blijven tot exemplaren van Dell, Asus, Lenovo en Microsoft zelf. Of het nog wat wordt met het veel bekritiseerde besturingssysteem? Er zijn zelfs criticasters die het nu al een doodgeboren kindje noemen.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *