Chrome for Android krijgt server versneld browsen

Chrome SPDY proxyDe Chrome browser gaat Opera achterna met proxy-ondersteund browsen. Met de komst van de nieuwe Opera for Android voelt Google kennelijk een hete adem in de nek en volgt met een eigen met proxy’s ondersteunde manier om het browsen te versnellen door de te transporteren data te comprimeren.
Opera noemt dit de “off-road” functie, Google spreekt over SPDY netwerk technologie. Ok bij de Chrome-browser moet je deze datacompressie zelf handmatig inschakelen.
De SPDY Proxy service zal aanwezig zijn in versie 26 van de Chrome browser voor Android. De huidige versie van de browser is versie 25. Gebruikers van de beta-versie kunnen er nu al over beschikken.

Wachtwoord synchronisatie

Ook nieuw in versie 26 van Chrome is het synchroniseren van wachtwoorden. Ook dit mag tijd worden, gezien het voor velen alsmaar toenemende wachtwoorden-probleem. Voor versie 26 is minimaal Android versie 4 noodzakelijk.

Via: Cnet

Dit bericht werd geplaatst in Internet, Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *